Centella Asiatica

- en kjendis-ingrediens innen koreansk hudpleie

Centella asiatica, også kjent som Cica, Asiatic Pennywort, Tiger Gress, og Gotu Kola, er en flerårig urt som primært vokser sump-områder i Asia. Den har i lang tid blitt brukt både i medisinsk og kulinarisk sammenhenger. Egenskapene er flere, og er flittig bruk i koreanske hudpleieprodukter.

Hva kan Centella Asiatica gjøre for din hud?

Ingrediensen er mest kjent for å passe til en hud som er rød, irritert eller sensitiv. Den vil roe en hud som er sår og forhindre oppblussing av infeksjon – altså en perfekt ingrediens i kombinasjon med kviser eller akne. Forklaringen av navnet Tiger gress kommer fra ingrediensens egenskaper. Jeg har blitt fortalt at tigrene rullet seg i denne planten når de hadde fått skader eller sår i peisen, og derav Tiger gress. Usikker på hvorvidt dette stemmer, men en fin teori.

Anti-age effekt

Centella Asiatica har også anti-age fordeler, og kan bidra til å gjennopplive hudens beskyttende barriere. Med naturlige antioksidanter i form av Madecassoside beskyttes huden for frie radikaler som sol og forurensing som kan skade hudcellene. Når hudcellene blir skadet kan det påskynde aldringsprosessen i huden.

Planten inneholder også naturlige vitaminer (Vitamin B og C) og stoffer som har egenskaper til å stimulere kollagenproduksjonen. Tilsammen er dette en fin sammensetning som stimulerer hudens spenst og elastisitet i huden.

Produkter verdt å prøve

Har du ikke prøvd produkter med Centella Asiatica har vi to produkt som anbefales på det varmeste. Passer alle hudtyper, men spesielt godt egnet til de med en sensitiv hud, eller en hud med kviser/akne som lett blusser opp.