Dehydrert sommerhud

Har du opplevd at huden føles stram og uttørket etter en dag i sola?

En fuktfattig hud kan oppstå uansett hudtype, og av ulike årsaker som mye sol, kaldt vær eller bruk av feil produkter. Dette er altså tiden man kan oppleve en dehydrert sommerhud. Har du fet hud eller akne er det lett å overbehandle huden eller minske bruken av fuktighetsgivende produkter. Huden kan da føles stram og tørr samtidig som den blir blank og fet ut over dagen. Den fuktfattige hinnen på huden vil skape en barriere som vil gjøre at talget ikke «smører» hudoverflaten på normal måte. Det resulterer i tette porer og kviser. Som igjen kan gjøre at man bruker fuktfattige produkter som kan tørke ut huden enn mer. Milier kan også være resultat av en dehydrer hud (gamle hudceller samles og danner en liten propp i huden).

Hvis huden din føles:

  • Stram og ubehagelig
  • Tørr til tross for at du har en normal, fet eller kombinert hud
  • Sminken «forsvinner» ut over dagen
  • Huden har blanke eller fete partier samtidig som den føles stram og tørr

Da kan det være at du har en dehydrert sommerhud, og trenger fukt. 

Produkter som kan hjelpe på en fuktfattig hud: 

Det er viktig at både rens og toner har fuktighetsgivende ingredienser som ikke tørker ut huden. Det kan være viktig å bruke en toner som gir deg ekstra fuktighet slik viktig å bruke en rens som er tilpasset din hudtype. Test gjerne denne rensen og toneren for å tilføre nok fuktighet til huden din. 

For at huden skal dra nytte av de fuktighetsgivende produktene er det viktig at all tørr og død hud er fjernet. Bruk gjerne COSRX One Step Moisture Up Pad for en jevnlig eksfoliering som sørger for at friske hudceller kan ta god imot all fukt du tilfører. Pass på at du ikke overeksfolierer! 1-2 ganger i uken holder.

Bruker du essens i din hudpleierutine? Haruharu WONDER Black Rice Hyaluronic Essence tilfører masse fukt, har en god antioksidanteffekt og stimulerer cellefornyelsen med bambusskudd. Brukes både morgen og kveld for et hydrert resultat. 

Påfør gjerne en fuktighetsgivende ampull både morgen og kveld for å sikre en gjennomfuktet hud. AMPLE:N Hyaluronic shot Ampoule er ny i vår SOKO samling, men er allerede blitt en favoritt hos mange med sin effektive fuktighetsgivende effekt. 

Bruk gjenre en sheet maske etter en dag i solen eller inne på et varmt kontor med tørr luft. Er du varm i ansiktet kan du legge sheet maskene i kjøleskapet for å få en svalende effekt. Har du prøvd INNISFREE Skin Clinic Mask kit?

Husk at en fet og blank hud også kan bli dehydert. Et fint alternativ for denne hudtypen er en fuktighetskremer som ikke føles tung på huden og essens og ampull for ekstra fuktighet.