Ofte stilte spørsmål

Det er mange spørsmål rundt koreansk hudpleie.

Her svarer vi på de mest stilte spørsmål i en FAQ (frequently asked questions).

1. Kan de med nordisk hud bruke koreanske produkter?

På samme måte som koreanere kan bruke vestlige produkter kan de med nordisk hud også bruke koreanske produkter. Det aller viktigste når man skal velge hudpleieprodukter er å finne noe som passer din hudtype (kombinert, tørr, normal, fet eller sensitiv).

2. Hva er forskjellen på koreansk og vestlig hudpleie?

Koreansk hudpleie anses som innovativt, prisgunstig og med naturlige ingredienser. Det går også helt fint å mikse ulike produkter både fra koreanske og vestlige hudpleiemerker.

3. Kan kvinner og menn bruke de samme produktene?

JA! Menn kan selvfølgelig bruke de samme produktene som kvinner. Forskjellen på herre og dameprodukter er som ofte duft og forpakning. Vi har flere produkter som er parfymefri, og som dermed passer like bra til menn som til kvinner.

4. Trenger jeg solkrem hver dag, og får jeg nok vitamin D når jeg bruker solkrem?

Vi anbefaler deg å bruke beskyttelse mot UV-stråler og frie radikaler hver dag. En super forebygger for hudens aldringstegn. Selv om du bruker solbeskyttelse vil din kropp klare å produsere vitamin D slik at du får dekket ditt dagsbehov. En lys hud trenger å ha ansikt og armer i sollys i ca 15 minutter midt på dagen for å dekke behovet, mens en mørk hud trenger opp mot 75 minutter.

5. Hvor lang leveringstid har dere?

Leveringstide er ca 1-4 dager. Vi har lager i Oslo og bor du i området vil det ta kortere tid enn om du bor andre steder i landet.

6. Hvor lang tid skal det gå mellom påføring av hvert produkt?

De fleste produkter trekker raskt inn, og du trenger dermed ikke å vente noe ekstra mellom hvert produkt. Men påse at produktet trekker inn før du påfører neste steg.

7. Må man bruke 10 steg i en koreansk hudpleie?

Antall steg/produkter du bruker i din hudpleierutine må passe med din livsstil. Det er uansett ikke meningen at du skal bruke 10 produkter hver morgen og kveld. De 10 stegene fordeles på morgen og kveld + ukentlig eksfoliering og maske.

8. Jeg er ny innen koreansk hudpleie, hvor skal jeg starte?

Start gjerne med en dobbelrens, toner, serum og fuktighetskrem. Vi har mange fine 5-stegs hudpleiesett å velge mellom. Se alle hudpleiesett her! Start gjerne litt forsiktig med tilvenning av 1-2 produkter før du fortsetter du å legge til nye steg/produkter.

9. Hvor ofte kan man sheet maske?

Det er ingen «regler» for hvor mange ganger i uken man kan bruke en sheet mask, men 2-4 ganger er vanlig. Er huden din tørr eller livløs kan en sheet mask-kur på 5-7 dager gjøre underverket. 

10. Hvor ofte skal jeg eksfoliere?

Ca. 1-2 ganger i uken er mest vanlig. Men her er det din hud som bestemmer hvor ofte du bør eksfoliere. Gjør du det for ofte vil din hud si ifra med å bli rød og sensitiv. Har du en sensitiv hud kan en gang i uken være for mye, men for en hud med høy talgproduksjon kan tre ganger i uken være passe.