Fordeler med fermentert sort ris

Fermentert sort ris er en gammel og kjær ingrediens i koreansk hudpleie.

Hva er fermentering?

Fermentering eller gjæring er en eldgammel teknikk for å konservere mat på. Fermentering er en naturlig prosess hvor mikroorganismer som gjær og bakterier omdanner karbohydrater, som stivelse og sukker, til alkohol eller syre. På samme måte som fermentert mat gir økt helsemessige fordeler, gjør fermenterte ingredienser i hudpleie det samme. Fra å ha en lysnende effekt, anti-age egenskaper, irritasjonsdempende til å beskytte hudens helse er fermenterte ingredienser blitt en superstjerne når det gjelder å gi huden naturlig pleie.

Fordelen med fermenterte ingredienser

Fermenterte ingredienser i hudpleie er gode «allrounder» når det gjelder å forbedre hudens helse. Prosessen kan også øke nivået av antioksidanter i ingrediensene, og har en aldringspåvirkning på huden din. Fermenterte ingredienser er også godt egnet for sensitiv hud. 

Mens fermenterte ingrediensene vil avhenge av hudpleie og type, er det noen som utmerker seg. Sort ris, te og soya er ingredienser som brytes ned til mindre molekyler ved en fermenteringsprosess. Det gjør at næringsstoffene fra ingrediensene absorbere bedre. I tillegg blir ingrediensene også «mildere» ved at molekylene brytes ned, og gjør at en sensitiv hud også vil tåle disse ingrediensene bedre. 

Fermentert sort ris

Fermentert sort ris er et gammelt korn med utrolige fordeler takket være den mengden antioksidanter den tilbyr. Ingrediensen forbedrer utstrålingen og gløden i huden og vil gi deg en jevnere hudtone. Fermentert sort ris har et høyt nivå antioksidanter sammenlignet med for eksempel blåbær, og er en ingrediens som virkelig gjør underverket. Den vil beskytte huden din samtidig som fine linje og rynker reduseres.

Med alle gode egenskaper fermentert sort ris har er det med god grunn jeg vil anbefale ingrediensen i din hudpleie. Sjekk ut produkter her!

/Maria Sung