It’s okay to be sensitive

En hudtilstand som mange kjenner til.

En sensitiv hud er ofte tørr og/eller klør. Blir ofte irritert og rød, og kan lett blusse opp. Kapillarårene blir ofte synlige, men både plassering av blodårer og hvor synlig det blir kan variere fra person til person. Sensitiv hud kan oppstå i ett eller flere områder i ansiktet, men ofte er det områdene i kinnene som er mest utsatt. Huden i kinnpartiet er tynnere og rødligere. Også rosacea, eksem og akne kan ses i kombinasjon med en sensitiv hud.

Årsaken til en sensitiv hud kan komme fra både ytre og indre faktorer. Det kan være stress, temperaturendringer med varme og kulde, tørr eller skadet hud, sol, eller allergifremkallende ingredienser.

Milde produkter

En sensitiv hud må beskyttes både mot sol, kulde og vind. Det er viktig å velge produkter som roer ned rødhet og styrker huden. Pyunkang Yul og Troiareuke er merker som har utviklet produkter med tanke på å behandle en sensitiv hud. Produktene inneholder ingredienser som har en beroligende effekt på huden.

Rens for sensitiv hud

Selv om du har en sensitiv hud er det viktig med gode renserutiner. Her har vi to varianter som er perfekt for en sensitiv hud: 1. 2-in-1 produktet TROIAREUKE Acsen Oil Cut Cleansing er en supereffektiv rens som fjerner lett sminke og smuss på en effektiv, men skånsom måte. 2. Duo-rensen BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Purifying som er en oljebasert rens og Pyunkang Yul Calming Low pH Foaming Cleanser som er en vannbasert rens.

Toner og essens

Har du veldig sensitiv hud kan det være bra med minst mulig berøring av huden. PYUNKANG YUL Mist Toner er et godt alternativ for et «berøringsfritt» produkt. Spray misten rett på huden etter rens, men påfør gjerne produktet gjennom dagen for ekstra fuktighet. ACSEN TOC Toner og PYUNKANG YUL Essence Toner 200ml er også gode alternativer for en sensitiv hud. Hell litt produkt i håndflaten, og klapp lett inn i huden.

Serum og ampull

Serum og ampull er «behandlingssteget» i koreansk hudpleie. Det kan være du sliter med tørr hud, kvisearr, akne eller sensitiv hud da er serum eller ampull steget som kan hjelpe deg til en bedre hudhelse.

MARY & MAY Centella Asiatica Serum inneholder 95% er Centella Asiatica Extract som er en super ingrediens om du har utfordringer med akne eller sensitiv hud. TROIAREUKE ACSEN Selemix Serum er en «high end» serum for deg som ønsker å behandle en akne eller sensitiv hud med anti-age effekt. COSRX Hydrium Centella Aqua Soothing Ampoule inneholder 42% er Centella Asiatica Extract og Madecassoside som roer ned en irritert hud samtidig som den tilfører huden masse fukt. PYUNKANG YUL Moisture Ampule inneholder kun seks ingredienser som er fuktighetsgivende og nærende. Roer også en irritert og varm hud.

Fuktighetskrem og maske

PYUNKANG YUL Moisture Cream er en mild og lett fuktighetskrem som passer fint for en sensitiv hud. Har du ekstra tørr hud er PYUNKANG YUL Intensive Repair Cream et godt alternativ. TROIAREUKE ACSEN SOS Sleeping Mask er som en askepottmaske som forvandler din hud over natta.

Trenger du flere produktanbefalinger ta gjerne kontakt via chat eller send en mail til kontakt@sokoskincare.no.