5 tips for å unngå maskne

Har du opplevd å få kviser eller nupper etter å ha gått med munnbind?

Maskne er blitt en vanlig hudtilstand nå som bruk av munnbind er blitt en del av vår hverdag. Kviser eller nupper oppstår ved friksjon når munnbindet ligger tett på huden, og det er lettere for smuss og bakterier å trenge inn i huden. Det blir ofte varmt og fuktig under et munnbind, og det igjen gir bakterier bedre vilkår for å trives. Maskne er mulig å behandle, eller unngå hvis man tar noen forhåndsregler. 

Her er de beste tipsene for å bekjempe eller unngå maskne:

1. Rens huden

Hold huden ren for smuss og bakterier regelmessig med en mild rens. Det er viktig at du har gode renserutiner morgen og kveld. Ved hjelp av MARY & MAY Houttuynia Cordata+Tea Tree Cleansing Foam renses huden i dybden uten å strippe den for fuktighet. 

2. Eksfolier huden 

Det er viktig å fjerne gamle hudceller og overskuddstalg som kan tette igjen porene. MARY & MAY Vegan AHA PHA Toner vil hjelpe deg med å holde kviser og akne borte. Husk at en hud i ubalanse som er rød, irritert eller betent akne må pleies skånsomt.

3. Styrk hudbarriere

Har huden din en svak hudbarriere er det viktig å hjelpe den på vei, og det kan gjøres med ingrediensen Niacinamide. Niacinamide er en aktiv form av vitamin B3 og er blitt en populær ingrediens. Den har mange gode egenskaper som; å styrke hudbarrieren, balanserer talgproduksjonen, reduserer rødhet og er anti-inflammatorisk. Anbefaler da MARY & MAY Niacinamide+Chaenomeles Sinensis Serum. En ingrediens som man anbefaler i sin hudpleierutine mot maskne eller ei. 

4. Ro ned huden

Har du allerede fått et maskneutbrudd hjelper det å ro ned huden. Centella Asiatica, også kalt Cica, er en gammel etablert ingrediens i Koreansk hudpleie, ofte kalt tiger gress. Det sies at tigrene rullet rundt i dette gresset hvis de hadde sår eller skader i pelsen som skulle leges. MARY & MAY Centella Asiatica Serum gir både fukt, er anti-inflammatorisk og roer en irritert hud.

5. Fukt fukt fukt!

Når huden er i ubalanse kan du oppleve både tørrhet og kviser. Da er det fuktighet som gjelder. Bruk gjerne en sheet mask som hjelper på umiddelbar fuktighetstap, og som booster huden og gir den glød. Sørg for å bruke en lett fuktighetskrem som gir tilstrekkelig med fukt ellers i døgnet. TROIAREUKE ACSEN SOS Sleeping Mask gir fukt, glød og hjelper å roe en irritert hud. Inneholder også Niacinamider.