Niacinamide

- en elsket ingrediens som er verdt å prøve.

Niacinamide er en aktiv form av vitamin B3 og er en populær ingrediens på grunn av sine mange gode egenskaper. Den har en god effekt på store porer, pigmentering og fine linjer. Og har også anti-inflammatoriske egenskaper som roer ned og motvirker akne.

Kanskje har du fått anbefalt ingrediensen for å redusere pigmentering eller kvisearr. Det er fordi ingrediensen forhindrer sammenhopning av melanin – det som kan gi deg en ujevn hudtone. Hudens naturlige barriere styrkes også ved hjelp av Niacinamide. Den virker betennelsesdempende og lindrer rødhet, rosacea og akne. 

Denne superingrediensen hjelper deg også til en mer balansert talgproduksjon. Har du en blank/fet T-sone (panne, nese og hake) vil Niacinamide kunne redusere talgproduksjon i huden og bidra til mindre blanke partier i ansiktet. 

Som anti-age ingrediens vil Niacinamide være med på å opprettholde elastisiteten i huden. Ingrediensen påvirker ofte enzymene NADH og NAPH som brytes ned i cellene. Disse enzymene påvirker blant annet produksjon av kollagen og lipider som støtter hudens barrierefunksjon. Og som gjør at huden holder seg elastisk. NADH og NADPH fungerer også som antioksidanter når de brytes ned av cellene og reduserer skader fra frie radikaler. Mengden enzymer i cellene minsker med tiden, men ved å bruke niacinamide i din hudpleierutine vil tilstedeværelsen av enzymene vare lengre og huden kan enklere opprettholde sin elastisitet.

Med sine mange fordeler er det absolutt en ingrediens som alle bør ha i sin hudpleierutien. Dette er en trygg ingrediens som passer alle hudtyper.

Her er noen produkter med niacinamide som vi vil anbefale i din hudpleierutine. 

Besøk oss på INSTAGRAM og FACEBOOK