Hva gjør du for å beskytte deg mot UV stråler?

SPF - Sun Protection Factor i hverdagen eller kun i sola?

Sol er noe vi alle trenger (kroppen danner vitamin D ved eksponering av sollys), men dens stråler kan også være skadelige for oss med hudsykdommer og tidlige aldringstegn. Beskytter du deg mot UV stråler?

Du har kanskje sett koreanske turister med bred solskjerm og vanter på sightseeing, eller ved bassenget i badetights og langermet overdel? Helt uforståelig for nordmenn som ikke kan få nok sol, eller for noen nok brunfarge. For koreanere handler det om å beskytte huden. Både tidlig aldring, risikoen for hudkreft og ønske om å opprettholde en lys og jevn hudtone er forklaringer på deres vaner med solbeskyttelse.

Ultrafiolette stråler – UVA og UVB

Vi snakker ofte om UVA og UVB når det kommer til solbeskyttelse. Ultrafiolett stråling kommer i ulike bølgelengder. UVA har lengst bølgelengde med 315-400nm (nanometer) og når dypest ned i huden. Disse strålene går igjennom skyer og vindu. Solskader av UVA kan påvirke huden i mange år etter eksponering. UVB har kortest bølgelengde og ligger på 280-315nm. Den treffer overhuden og gjør deg solbrent hvis du ikke beskytter deg mot UVB. Både UVA og UVB vil eldre din hud, og bryter ned de elastiske fibrene i huden og kollagenet. Forskere mener at så mye som 90% av dine aldringstegn i huden er forårsaket av sola. 

SPF og påføring

SPF 30 beskytter huden mot 97% av solas UVB-stråler, mens SPF 50 beskytter 98% av solas UVB-stråler. Forskjellen er ikke stor, men hyppigheten av påføring er viktig for å opprettholde en optimal beskyttelse. Det holder ikke å påføre en gang om morgenen og tro at det holder hele dagen. Anbefalt mengde solkrem er 1/2 spiseskje solkrem for ansikt, hals og decollete, og skal påføres hver 2. time.

Siden UVA strålene når langt og trenger igjennom selv skyer og vindu er det ingen grunn for å hoppe over dette hudpleiesteget. Kanskje sitter du ved et vindu hele dagen og jobber, eller går tur i overskyet vær? Solbeskyttelse vi hjelpe deg med å forebygge pigmentering, hudaldrinag og i verste fall hudsykdommer som kreft.

Les mer om anbefalinger på Kreftforeningens hjemmeside.  

TROIAREUKE Acsen UV Protector Essence SPF 50+ også merket med PA+++, Protection Grade of UVA som bruks i Asia . Solkremen har både fysisk og kjemisk filter. Fysisk filter betyr at solkremen har et UV-filter som består av små partikler som legger seg på huden og reflekterer bort UV-strålene (en speiling-effekt). Kjemisk filter absorberer UV-strålene og omdanner de til varme, det skjer en umiddelbar kjemisk reaksjon som beskytter huden. 

Med beskyttelse for både UVA og UVB stråler har denne solkremen en lett konsistens som trekker raskt inn i huden uten å gi deg en fet eller klissete følelse. Her investerer du både i din hud og i et fantastisk produkt!

🌞 Gjør huden din glad med SPF!