Hva er en essens?

❤️ i koreansk hudpleie

Det magiske produktet, men hva er det egentlig?

Dette steget vil de fleste koreanere beskrive som “essensen» eller hjerte i koreansk hudpleie. Så hva er en essens?

En essens er ofte tynnere og mer “vannlig” i konsistensen enn et serum eller ampull, men kan også komme i gel konsistens. Formelen er mer konsentrert og spesifikt målrettet mot blant annet fine linjer, rynker eller ujevn hudtone. Koreanske essenser inneholder vanligvis aktive ingredienser som optimaliserer hudens naturlige cellefornyelsen. Ved regelmessig bruk vil man kunne oppnå en hydrert og vitalisert hud.

En essens er med på å styrke effekten av de neste produkter som påføres. Det naturlige neste steget vil være et serum eller ampull. Serum og ampull er mer konsentrerte versjoner av en essens, og dermed er de også dyrere i pris. En ampull er ofte mer konsentrert enn serum.

Hvordan bruke du en essens?

Koreanske kvinner vil aldri glemme dette steget i sin hudpleierutine, det gjelder både morgen og kveld. Etter å ha renset huden påføres en toner for å balansere pH-verdien i huden samtidig som den tilfører fukt. Deretter tar du noen dråper av essensen i håndflaten og klapp det lett inn i huden på ansikt og hals.

Grunnen til at produktet skal klappes lett inn i huden er for å hjelpe huden med å absorbere produktet. Dette er foretrukket måte å påføre essensen på i stede for å gni det inn i huden.

Siden du nå vet hva en essens er håper jeg at du nå er fristet til å prøve en. Del gjerne din erfaring under produktet; skriv anmeldelse.

Hva er din favoritt?

Lykke til!

Besøk oss på INSTAGRAM og FACEBOOK