Spørsmål og svar om koreansk hudpleie

Det er mange spørsmål rundt koreansk hudpleie.

Vi mottar mange spørsmål om koreansk hudpleie, og her er svar på de 10 mest vanlige spørsmålene.

1. Trenger jeg solkrem hver dag, og får jeg nok vitamin D når jeg bruker solkrem?

Vi anbefaler deg å bruke beskyttelse mot UV-stråler og frie radikaler hver dag. Det er også en super forebygger for hudaldring. Selv om du bruker solbeskyttelse vil din kropp klare å produsere vitamin D slik at du får dekket ditt dagsbehov. En lys hud trenger å ha ansikt og armer i sollys i ca 15 minutter midt på dagen for å dekke behovet, mens en mørk hud trenger opp mot 75 minutter. Sjekk også UV varsel her!

2. Hva betyr det at et produkt er CPNP godkjent?

Selv om Norge ikke er medlem av EU så følger vi de Europeiske reglene for kosmetikk og hudpleieprodukter. Alle produkter som selges skal være godkjente for det europeiske markedet. Altså CPNP (Cosmetic product notification portal) godkjent og registrert. Alle produkter sokoskincare.no selger er CPNP godkjente.

3. Er produktene testet på dyr?

I Europa er det ikke lov å selge hudpleieprodukter som er testet på dyr. Så svaret er nei, vi har ikke produkter som er testet på dyr.

4. Må man bruke 10 steg i en koreansk hudpleie?

Antall steg/produkter du bruker i din hudpleierutine må passe med din livsstil. Det er uansett ikke meningen at du skal bruke 10 produkter hver morgen og kveld. De 10 stegene fordeles på morgen og kveld + ukentlig eksfoliering og maske.

5. Jeg er ny innen koreansk hudpleie, hvor skal jeg starte?

Start gjerne med en rens/dobbelrens, toner, serum og fuktighetskrem. Start gjerne litt forsiktig med tilvenning av 1-2 produkter før du fortsetter å legge til nye steg/produkter. Husk at det ikke er antall produkter som er viktig, men at du finner produkter og en rutine som passer for deg.

6. Hvor lang tid skal det gå mellom påføring av hvert produkt?

De fleste produkter trekker raskt inn, og du trenger dermed ikke å vente noe ekstra mellom hvert produkt. Men påse at produktet trekker inn før du påfører neste steg.

7. Kan kvinner og menn bruke de samme produktene?

JA, uten tvil! Menn kan selvfølgelig bruke de samme produktene som kvinner. Forskjellen på herre og dameprodukter er som ofte duft og forpakning. Vi har flere produkter som er parfymefri, og som dermed passer like bra til menn som til kvinner.

8. Hva er forskjellen på koreansk og vestlig hudpleie?

Koreansk hudpleie anses som innovativt, prisgunstig og med naturlige ingredienser. Det går også helt fint å mikse ulike produkter både fra koreanske og vestlige hudpleiemerker.

9. Kan de med nordisk hud bruke koreanske produkter?

På samme måte som koreanere kan bruke vestlige produkter kan de med nordisk hud også bruke koreanske produkter. Det aller viktigste når man skal velge hudpleieprodukter er å finne noe som passer din hudtype.

10. Hvor ofte kan man sheet maske?

Det er ingen «regler» for hvor mange ganger i uken man kan bruke en sheet mask, men 2-4 ganger er vanlig. Er huden din dehydrert eller livløs kan er det fint med én sheet mask hver dag for en periode. Sjekk ut våre sheet mask her!

Har du ennå ikke fått svar på dine spørsmål om koreansk hudpleie kan du chatte med oss eller sende en e-post til kontakt@sokoskincare.no.