Hvor viktig er det å rense huden?

Visste du at vann alene ikke klarer å fjerne fett, talg og døde hudceller fra huden? Dette må fjernes for at huden din kan dra nytte av gode ingredienser som er i serum og fuktighetskrem.

Er det vanskelig å finne rensen til din hudtype? Eller kanskje er det vanskelig å legge inn gode renserutiner i en hektisk hverdag? Uansett grunn for manglende renserutiner eller feil bruk av rens kan det gi deg unødvendige hudutfordringer. Velg en rens som passer din hverdag, og som gir huden din god komfort.

Hvilken rens skal jeg velge?

Har du ikke valgt riktig rens kan du oppleve at huden føles stram og ubehagelig når ansiktet tørker etter at du har renset. Vi har tre ulike typer rens: 

  1. oljebasert rens
  2. vannbasert rens
  3. 2-in-1 rens

Oljebasert rens, eller Cleansing balm, blir oftes brukt som første steg i en dobbelrenserutine kveldstid. Oljerensen masseres inn på tørr hud, og sørger for å fjerne sminke, solkrem og fett som har lagt seg på huden gjennom dagen. Masser inn litt lunket vann til oljen får en melkeaktig konsistens før du skyller av med vann. 

Vannbasert rens blir ofte brukt dagtid, eller som steg 2 i en dobbelrenserutine om kvelden. Skum opp litt rens med lunket vann og masser inn over ansikt og hals. 

2-in-1 rens fungerer som en dobbelrens. Det kan være at huden din er ekstra sensitiv, og for mye berøring/massasje kan gjøre huden mer irritert. Da er denne rensen perfekt. Eller for deg som har en hektisk hverdag og ønsker minimalt med tid på badet. 

1. OLJEBASERT RENS

2. VANNBASERT RENS

3. 2-in-1 RENS