Kviser og akne

En hudtilstand som de aller fleste kjenner til.

Kviser

Det kan være mange ulike årsaker til kviser og uren hud. Både ytre og indre påvirkninger kan være årsak til denne hudtilstanden. Hormonendringer er en indre påvirkning som kan forekomme i flere perioder av livet ditt. Stress, visse legemidler og arv kan også være årsaken. En overaktiv talgproduksjon vil ofte gi tette porer som fører til svarte eller hvite hudormer, kviser og akne. 

Før i tiden ble det anbefalt å tørke ut kviser og fet hud, gjerne med sterke renseprodukter. Heldigvis har man skjønt at uttørking av kviser og fet hud kan gi motsatt effekt. Når huden blir tørr kan den reagere ved å øke talgpduksjonen for å gjenopprette fuktigheten i huden. En dyprens som samtidig er mild vil passe fint til en kvisete og fet hud. Balanser hudens pH-verdi med en toner. Gjerne en toner som også er talgregulerende, eksfolierende og beroligende. En lett fuktighetskrem eller gel kan være et fint alternativ til en kvisete og fet hud. Det sørger for å løse opp tette porer slik at talget kan passere fritt. 

Akne

Akne er en hudtilstand som ofte oppstår i pubertet, men er heller ikke uvanlig i voksen alder. Hormonene stimulerer talgkjertelene til å produsere mer talg en nødvendig og kommer i ubalanse. Overskuddet av talg i kombinasjon med gamle hudceller på hudoverflaten gjør at det dannes en propp i hårsekken som da er blitt til en hudorm eller en kvise. En fet hud har større sannsynlighet for at det dannes en kvise. Overskuddet av bakterier som kan forårsake inflammasjon er høyere og kan resultere i en blokkert hårsekk. UV-lys kan også stimulere til inflammasjoner i huden, det er derfor viktig å bruke solkrem som beskyttelse dagtid. Blir inflammasjonene dype kan de utvikle seg til cyster. 

En fet hud vil generelt eldes saktere enn en tørr hud, da talget beskytter og smører hudoverflaten på en naturlig måte.

Anbefalte produkter til kviser og akne

Rens

Toner

Maske

Serum

Fuktighetskrem

Solfaktor

Besøk oss på INSTAGRAM og FACEBOOK